logo
logo
Egészséges táplálkozásí
 

A növekedés és fejlődés egyik legfontosabb feltétele a táplálkozás.
Egész napos ellátás esetén gondoskodunk a gyermekek napi négyszeri, illetve háromszori étkezéséről.
Fontosnak tartjuk, hogy tápértékben gazdag, minőségi ételhez juttassuk a csemetéket, kezdetektől az egészséges táplálkozásra, illetve a környezettudatos látásmódra szoktassuk őket.  

Megfelelő mennyiségben és arányban szerepelnek a fehérjék, a szénhidrátok, a növényi zsiradékok, vitaminok, ásványi sók és rostos anyagok.

A kisgyerek napi étrendjéből nem hiányozhat a fehérje, és a csontfejlődés szempontjából fontos kalciumot tartalmazó tej és tejtermék, az évszaknak megfelelően sok gyümölcs,zöldségféle, és kellő mennyiségű folyadék.

 

Odafigyelünk az ételek természetes ízére, nem készít a konyha túl fűszeres, sós, túl édes ételt.
Törekszünk a gyermekekkel megkedveltetni az egészséges táplálkozáshoz tartozó barna,magvas kenyereket, pékárukat, kekszeket.
Odafigyelünk a fejlődő szervezet számára fontos vitaminok és ásványi anyagokban gazdag ételek, italok összeállítására.