logo
logo
Pályázatok

A kedvezményezett neve: Aniván Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Napsugár Családi Napközi létrehozása

A szerződött támogatás összege: 20 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Az Aniván Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Napsugár Családi Napközi létrehozása” című projekt keretein belül 20,00 millió Forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Széchenyi 2020

A pályázat célja a 3 év alatti gyermekek részére alternatív napközbeni gyermekellátási formák létrehozásának támogatása. A téma nevében az „alternatív” szó arra utal, hogy a hagyományos bölcsődei ellátás helyett (azok szerepét nem vitatva) az annál könnyebben létrehozható és rugalmasabban működtethető családi napközik, illetve egyéb módon megszervezett gyermekellátási lehetőségek létrehozását, vagy meglévők bővítését támogatja a konstrukció.

A család és a munka összehangolásához elengedhetetlen a bölcsődei és az egyéb alternatív ellátási formák fejlesztése, kapacitásainak bővítése, amihez az infrastruktúra fejlesztésére is szükség van. A gyermekfelügyelet helyi szinten történő, a munkavállaló igényeihez rugalmasan igazodni képes, alternatív módon való megszervezése hatékony eszköz lehet a kisgyermekes szülők munkaerő- piaci részvételének növeléséhez, valamint munkahely- megtartási esélyeik növeléséhez. Hosszabb távon a gyermekek nappali ellátását biztosító szolgáltatások finanszírozási rendszerének átfogó átalakításával teremthetők meg annak feltételei, hogy a kisgyermekes szülők minél nagyobb hányada vehesse igénybe a bölcsődei vagy egyéb ellátási formákat.

Az elnyert támogatásból az Aniván Kft. olyan beruházásokat valósított meg, melyek a Családi Napközi felújítására irányultak, ezáltal olyan környezetet kialakítva, ahol a gyermekeket biztonságos, az eszközbeszerzések révén megfelelő minőségű környezetben tudják a pedagógusok a gyermekeket fogadni. Nagy hangsúly került a humán erőforrás fejlesztésére, amely magában foglalta a Családi Napközi képzést. Az aktív kommunikációs tevékenység révén rengeteg családhoz eljutott az információ, amely lehetőséget nyújtott a korábbiakban említett gyermek elhelyezésre és munkába állásra. A program során olyan gyermekek számára biztosított támogatások kerültek megvalósításra, mely a gyermekek étkeztetését helyezték előtérbe, szem előtt tartva az egészséges táplálkozást, és az egyéni igények (allergia miatti különleges étrend) kiszolgálását. A gyermekek a mindennapok során képességfejlesztő programokban vehettek részt, ilyenek voltak a teljesség igénye nélkül a gyógytorna, kutyaterápia, zenei foglalkozások, nyelvi foglalkozások, néptánc, mese és bábfoglalkozások, tematikus napokhoz köthető napközbeni kézműves foglalkozások, melyek mind segítették a gyermekek előmenetelét, fejlődését.

A projekt befejezési dátuma: 2015.10.31.

Projekt azonosító száma: TÁMOP-2.4.5-12/1-2012-0075